Enthousiast, betrokken, en geduldig. En verrast en onder de indruk als ik merk hoe wijs kinderen kunnen zijn. Ik ben de opleiding tot kindercoach gaan doen omdat ik wilde leren hoe je die eigen wijsheid van kinderen kunt stimuleren.

Kijkend naar TiTaTovenaar, dol op het sprookje assepoester en Matilda van Roald Dahl, groeide ik op met het idee dat de wereld uit veel bloemetjes en magie bestond. Een gevoelsmatige denker met een grote roze bril ;-). Uiteraard heeft die de nodige deuken opgelopen, en heb ik me lange tijd afgevraagd waarom ik soms anders dacht dan de ander. Toch komt hij ook nog van pas en kan ik daardoor goed meevoelen en meedenken met de ander. En deze kracht zet ik in bij het coachen van kinderen.

Ik ben moeder van een dochter en een zoon en word zelf dus regelmatig op de proef gesteld door deze twee spiegelbeelden. Terwijl ik nog elke dag bijleer, zet ik me graag in om kinderen op het gebied van zelfvertrouwen en met leerproblemen te helpen, omdat ik weet dat een extra paar ogen meer zien.

Ik combineer mijn kennis van kindercoaching met eigen ervaringen vanuit mindfulness, NLP, fotografie en tekenend visualiseren. Daarnaast ben ik gecertificeerd coach in de Kernvisie Methodiek. En als ‘t even kan, vul ik dit lijstje met kennis- en ervaringsgebieden verder aan, omdat ik nooit ben uitgeleerd :- )

Natalie Schumacher-Velu